Over ons

Hoi, wat leuk dat je op onze website terecht bent gekomen! Wij zijn Jooppaul en José, twee vrienden die elkaar hielpen op weg naar een blij en gezond leven na verslaving, burn-out en ad(h)d.

Een vers wortel-sinaasappelsappie.

Jooppaul is jarenlang verslaafd geweest aan alles wat je maar kunt bedenken. Daarnaast heeft hij bijna iedere diagnose gehad die er bestaat; ADHD, bipolair, manisch depressief, en noem het maar op…

3 jaar geleden besloot hij voor een ander leven te kiezen. Hij ging (voor de 4e keer) in therapie, leerde over Mindfulness en mediteren, ging gezond eten en sporten en stopte met alle medicatie die hij jarenlang had gebruikt. Vervolgens emigreerde hij naar Portugal.

Jose kreeg op 26-jarige leeftijd een burn-out en tijdens de burn-out de diagnose ADD. Tijdens een reis door Nieuw Zeeland ontdekte zij wat zij nou écht belangrijk vindt in het leven.

Ondanks dat zij nooit verslaafd is geweest, kan zij zich goed inleven in verslaving. De afgelopen jaren heeft zij met haar buddy Jooppaul veel meegemaakt en kon zij hem goed helpen bij het stoppen met zijn verslaving.

verslaving add burn out
Suikervrije veganistische toetjes eten, om te vieren dat we weer een ruzie hebben overleefd.

Jooppaul woont nu fulltime in Portugal en José komt regelmatig op bezoek. We hebben het altijd super gezellig en genieten ervan om te hiken, surfen, kitesurfen, muziek te maken, mensen te ontmoeten en samen te werken aan projecten, zoals deze website.

Is ons leven perfect? Absoluut niet. Ook wij hebben af en toe een dip. Jooppaul worstelt nog wel eens met depressie (gelukkig houdt dit vaak maar enkele dagen aan) en José is super gevoelig en raakt regelmatig overprikkeld.

Onze vriendschap is super sterk. Wij kunnen heel close zijn, soms lijken we wel een getrouwd stel. Als een écht (oh nee nep) getrouwd stel maken we zeker ook ruzie. Gelukkig kunnen we dit altijd uitpraten.

@BlijZoalsWij en Verslavingenzo.nl

In de afgelopen jaren hebben wij een ware transformatie doorgemaakt. Waar het leven voorheen bestond uit onrust, stress, verslaving en depressie, worden wij nu iedere dag blij wakker.

Deze website hebben wij opgericht omdat wij onze ervaring willen delen met andere mensen die worstelen en op zoek zijn naar verandering.

In de lente van 2019 startten wij een account op Instagram @blijzoalswij. Hier kregen wij zoveel positieve feedback op, dat we ook via deze website onze postieve ervaringen willen delen.

Ben jij verslaafd?

Wij vinden het super leuk dat jij op onze website terecht bent gekomen, en we hopen dat wij jou met onze content een beetje op weg kunnen helpen naar een blij en gezond leven.

Volg jij ons al op Instagram?

Liefs,

Jooppaul & Jose