Ben je op zoek naar hulp bij medicijnverslaving? Dan ben je op de goede pagina beland, want in dit artikel nemen wij jou mee langs alle opties. Een medicijnverslaving is serieus en mag je niet onderschatten.
Vooral vrouwen zoeken hulp bij medicijnverslaving
Miljoenen mensen hebben last van zorgen, onrust, angsten, spanning en gevoelens van leegte. Vooral vrouwen komen in deze situatie in aanraking met slaap- en kalmeringsmiddelen, de zogenoemde benzo’s (benzodiazepines) of tranquillizers, en raken verslaafd.
Gemiddeld gebruiken vrouwen een benzo voor 12 tot wel 20 jaar. Het gaat om middelen zoals Valium, Seresta en Xanax.
Een behandeling voor medicijnverslaving is vergelijkbaar met de behandeling voor een alcohol- of drugsverslaving, en heeft ook overlappingen met behandelingen voor andere verslavingen, zoals een game-, gok-, seks- of eetverslaving.
De risico’s van een medicijnverslaving
Eerder schreven wij een artikel over medicijn verslavingen en hoe je er vanaf kunt komen, met tips van een ervaringsdeskundige. De risico’s van een medicijn verslaving zijn serieus. Je raakt namelijk afhankelijk van de medicijnen en deze medicijnen hebben bij langdurig gebruik een negatief effect op je lichaam en psyche.
Medicijnen worden gebruikt om het leven, inclusief de problemen en de pijn vol te houden. Maar hoe langer je een middel gebruikt, hoe meer je ervan nodig hebt. De problemen lijken misschien verdwenen, maar niet alleen de vervelende gevoelens verdwijnen, ook de kleur en het gevoel.
Bepaalde werkzame stoffen in medicijnen worden niet door het lichaam afgebroken, waardoor er een ophoping ontstaat als je het middel dagelijks slikt. Dit heeft vervelende bijverschijnselen als gevolg, zoals migraine en somberheid.
Er komt een periode waarin hulp bij medicijnverslaving geen optie meer is, maar noodzaak.
Hulp bij medicijnverslaving, waar kun je terecht?
Voor hulp bij medicijnverslaving kun je terecht bij verslavingsklinieken. Deze zijn gevestigd door heel Nederland. Wil jij hulp bij je medicijnverslaving? Neem dan direct contact op met jouw huisarts voor een doorverwijzing, of met één van de klinieken. In veel gevallen wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.
Neem je medicijnverslaving serieus en twijfel niet om vandaag nog hulp te zoeken. Hier lees je hoe het leven van Jooppaul is verbeterd nadat hij gestopt is met alle verslavingen, inclusief medicijnverslavingen.
Hulp bij medicijnverslaving; verslavingsklinieken
Bij de volgende verslavingsklinieken kun je terecht voor hulp bij jouw medicijnverslaving.
Castle Craig in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam
Brijder: 40 vestigingen in Noord- en Zuid Holland
SolutionS: 7 verstigingen door heel het land
Jellinek: ruim 20 vestigingen in Nederland
Rodersana: Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven en Oirschot
Hulp bij verslaving in het buitenland
Ben je op zoek naar alternatieve behandelmethodes en/of behandeling in het buitenland, weg van je eigen omgeving?